مسجد حاجی بابا خوی

مسجد حاجی بابا خوی

haji-baba-mosque

مسجد حاجی بابا خوی

حاج بابا یکی از علمای صاحب فتوا و با نفوذ شهرستان خوی بوده است، مسجد حاجی بابا به همت آن مرحوم طبق اسناد مورخین در سال ۱۲۶۰ ه.ق بنا گردید، محمّد حسن اعتمادالسّلطنه در کتاب مرآﺓ البلدان، می نویسد «مسجدی است از وجه ثلث مرحوم حاجی بابا تاجر در عصر شهریار مبرور، اسکنه الله فی ریاض السرور، ساخته شده و معروف به مسجد حاجی بابا است.» در و پیکر مسجد حال و هوای مردم فروتن گذشته را نشان می دهد و همچنین رنگ و نگار ستونها جلوه خاصی را به این بنا بخشیده است، این مسجد در ضلع شرقی بازار خوی قرار گرفته است. ساختمان مسجد چوپ پوش و ۱۲ ستون چوبی در دو ردیف منظم ترتیب یافته است.

مسجد حاج بابا دارای دو درب است که به طرف بازار حاج بابا باز میشوند، بر روی یکی از درها کتیبه ای از آیات قرآن کریم با خط سفید و رنگ ثلث آراسته شده و با کاشی های لاجوردی رنگ، حاشیه نگاری شده، این در از داخل به صحن مسجد باز می شود، درب دوم مسجد به حیاط مسجد باز میشود و دارای طاق نمایی ساده است. در ضلع جنوبی حیاط ایوانی با سقف چوبی که منبری چوبی منبت کاری شده درآن وجود دارد و در تابستان محل برگزاری نماز جماعت میباشد، همچنین در ضلع غربی حیاط، دو ردیف ستون شش تایی چوبی و محرابی مقرنس کاری شده دیده میشود و در چهار گوشه اطاق، ترنج های به رنگ لاجوردی نقاشی شده که به صورت یک در میان در وسط جرزها قرار گرفته شده.

مسجد حاج بابا مرکز قیام و فعالیتهای اسلامی و یکی از سنگرهای خلل ناپذیر و پناه گاه امن مردم شهرستان خوی در زمان پرمخاطره انقلاب اسلامی بوده است.

لیست جاذبه های گردشگری خوی (کلیک کنید)

 

 

مسجد حاجی بابا خوی, علی اصغر حاج بابا, محمد اعتمادالسلطنه, بازار حاجی بابا

 

مطلب پیشنهادی

تخت سلیمان

تخت سلیمان توریستی, جاذبه های تاریخی و مذهبی سایر شهرستانها, جاذبه های طبیعی سایر شهرستانها مجموعه بناهای …

دیدگاهتان را بنویسید