داش تپه میاندوآب
داش تپه میاندوآب
این تپه در آذربایجان غربی و ۲۱ کیلومتری شمال غرب میاندواب در کنار روستای داش تپه قرار دارد. در گذشته قلعه ای بر فراز آن بوده که امروزه فقط آثاری از آن و دهانه ای که با وسایل و مصالح لازم که با نهایت مهارت مسدود شده به جا مانده است.
یک درب ورودی که از ساروج و آهک ساخته شده است، در قسمت شرقی تپه قرار دارد. تا کنون اهالی منطقه اقدامات زیادی برای ورود به تپه به عمل آورده اند که بی نتیجه بوده است. همچنین به اعتقاد اهالی منطقه گفته میشود مزار زرتشت پیامبر پاک آیین ایرانی در داش تپه قرار دارد، البته تعدادی از مورخین و باستان شناس معتقدند که پایتخت قوم ماننایی ها، قوم حضرت زرتشت در این تپه و یا شهر مشتا(مستا) باستانی بوده است.
اطلاعات و مستندات زیادی از این قلعه در دسترس نیست، زیرا از این تپه مطالعات و بررسی های علمی چندانی صورت نگرفته است. کتیبه ای اوراتوی بر روی این تپه قرار داشت که به دست قاچاقچیان عتیقه و با استفاده از انفجار دینامیت آن را دزدیدن، البته از محل نصب کتیبه اثری نیست اما تکه های از این کتیبه در موزه لندن وجود دارد. این کتیبه به منوا تعلق دارد و نوشته های آن در مورد فتح کشور پارسوا و چند شهر دیگر است. مقداری از ظروف سفالی نیز به دست باستان شناسان در این محل کشف شده است.
داش تپه میاندواب, داش تپه در کجا قرار دارد, داش تپه میاندواب پایتخت قوم حضرت زرتشت, روستای داش تپه میاندواب.